2014. november 22., szombat

A lélek

          "A lelkem, a belső Istenem/Istennőm, egyéniesült, önálló, szuverén lényem. Csak a lelkemen keresztül érem el szuveranitásomat és hatalmamat az egészségügyi rendszer felett. Óriási profitjuknak köszönhetően a gyógyszergyártó multik és bankárok irányítják az orvostudományt. De ha úgy döntök, hogy többé nem vásárolom meg az orvosságaikat, az ipar elkerülhetetlenül összeomlik, hatalmával együtt. Ez a igazi, a valódi hatalom.
             Bennem van az egészségügyi rendszer valódi hatalma. És én kezdeményezhetem a rendszer helyreállitását. Mivel nekem van a legkevesebb veszíteni valóm a egészségügyi rendszer újjáalakítása miatt. Ellenkezőleg, csak nyerhetek. Veled együtt.
            A lelkiismeret az a léleknek, mint a fizikai érzékelő képesség a testnek. A láthatatlan érzékelésének képessége, ugyanúgy, mint ahogy a látható érzékelésének képessége a látás, a hallás, a szaglás, az ízlelés, a tapintás. A lélek látja, érzi és megtestesíti a belső valóságot. Olvas a gondolatokban, olvas a sorok között, megérti a testbeszédet, hallja a kimondatlant, felfedi számomra a dolgok rejtett arcát. Összekötő kapcsom belső istenségemmel, fényemmel, a Szellemmel. Érdemes megismerni a lelket.
(...)
      A lélek láthatóvá teszi számunkra az anyag keltette illúzion messze túli igazi valóságot. Elárulja nekünk, hogy a kimondott vagy leírt szavak hamisak vagy valósak. Képessé tesz, hogy megkülönböztessük az igazságot a hazúgságtól. Hogy mögé tekintsünk annak amit egy személy mond vagy leír - azért, hogy kiderítsük szándékait. Megmondja, hogy milyen úton haladjunk.


  • A lélek maradhat tompa és vak, Ez lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy továbbra is manipuláljanak. Ez a csendes bűnrészesség.
  •       A lélek lehet éber, de hagyja, eluralkodjék a félelem, ha úgy döntök. Ettől megbénul. Ez a tehetetlenség lelkiismerete.
  • A lélek kezébe adhatom a helyzetet, és sorsom irányítását. Ez a mindenható szuveranitás lelkiismerete. Rajtam múlik kapcsolatom a lelkemmel. Ő csak vár türelmesen, megengedően, amíg tudatomra ébredek. 
Tudatossá válni
    
A tudatossá, éberré válás cselekvést vált ki. A tudatosság állapota se nem szemlélődő, se nem passzív. A tudatosság azt jelenti, hogy felállunk a passzív nézők és áldozatok számára fenntartott nézőtéri ülésünkből, és felmászunk a színpadra, a sorsáért felelős színészként, sőt rendezőként beszállunk a játékba. Ez három lépésben valósul meg. (...)"

részlet az Egészségügyi Maffia c. könyvből

Nincsenek megjegyzések: